Tietoa verhoilusta

Verhoiluala jaetaan kolmeen pääryhmään

Perinteinen verhoilu

Perinteinen verhoilu on käsityönä tehtävää vanhoja työtapoja noudattavaa verhoilutyötä. Käytettävät materiaalit ovat perinteisiä kuten esim. pystyjoustimet ja meriheinä. Työn tekijän on hallittava perinteiset työtavat ja tunnettava luonnonmateriaalit sekä eri tyylien vaatimukset. Työtä tehdään pienissä verhoilu- ja entisöintiliikkeissä.


Teollinen verhoilu/Julkitilaverhoilu

Teollinen verhoilija työskentelee teollisen tuotannon palveluksessa huonekalujen ja muiden verhoiltavien tuotteiden parissa. Julkitilaverhoilija valmistaa tuotteita erilaisten julkitilojen käyttöön. Molempien työmenetelmät välineet ja materiaalit vastaavat tehokkaan tuotannon vaatimuksia.


Ajoneuvoverhoilu

Ajoneuvoverhoilu on työtä, jossa verhoilija työskentelee esim. ajoneuvoja, veneitä ja/tai asuntovaunuja sisustavissa verhoomoissa ja koritehtaissa. Ajoneuvoverhoilijan työ on pitkälle erikoistunutta käsityötä. Verhoilijan on hallittava niin lasitukset ja hitsaukset kuin erikoiskiinnitykset ja maalauksetkin.Verhoilun historiaa

Huonekalun historiassa verhoilulla, sen muodolla ja materiaalilla on aina ollut keskeinen merkitys. Verhoilussa ovat näkyneet eri aikakausien käsitykset mukavuudesta, mutta se on myös kuvastanut eri aikojen kauneuskäsityksiä.

lue lisää>>>

Tarvitsetko verhoilijaa?

Katso hyviä neuvoja ja vinkkejä aiheesta.
> Lue lisää

Jäsenyritykset

Etsi oman asuinalueesi verhoilijoita.
> Lue lisää