Kankaat

Sisusta yksilöllisesti - valitse laatua


Huonekalukankaan täytyy yleensä kestää elämää. Siksi kankaan on hyvä olla helppohoitoinen ja kestävä.

Voidakseen olla mahdollisimman kauan tyytyväinen valitsemaansa kankaaseen, on otettava huomioon huonekalun käyttö.

Lapsiperheen olohuoneen sohva ja ruokapöydän tuolit joutuvat joka päivä kovaan käyttöön. Siksi niiden kankaan on oltava helposti puhdistettava ja niin käytännöllinen materiaaliltaan, väriltään ja kuosiltaan, että pieni tahra ja likaantuminen ei heti näy. Sen on myös kestettävä kovaa kulutusta ilman ulkonäössä tapahtuvaa muutosta.

Mikäli huonekalu ei joudu kovin kovaan kulutukseen ja alttiiksi likaantumiselle, voit valita myös herkemmän ja heikommin kulutusta kestävän kankaan.

Kankaat käyttäytyvät eri lailla

Huonekalukankaat käyttäytyvät eri tavoin materiaalien erilaisuuden vuoksi.

Luonnonkuiduista villa on helppohoitoisin materiaali. Se kestää yleensä myös kulutusta.

Mikäli huonekalu ei joudu kovin vaativaan käyttöön voit valita myös herkän kangasmateriaalin, kuten silkkimäisen viskoosikankaan.

Puuvillasekoitekankaat ovat hyviä peruskankaita kotikäyttöön. Julkisiin tiloihin parempi valinta on tekokuitu- tai villakangas. Helppohoitoisin materiaali on tekokuituinen nukkakangas. Se on riittävän kestävä kovassakin käytössä.

Käytä myyjän asiantuntemusta

Tarkista myyjältä valitsemasi kankaan materiaali ja sen sopivuus käyttötarkoitukseesi. Myös kalusteen muotoilu tai tyyli saattaa aiheuttaa kankaalle vaatimuksia, joista on syytä keskustella verhoilijan kanssa.

Nahka verhoilumateriaalina

Nahkaa on aina arvostettu verhoilumateriaalina. Aika ja patina antavat nahkakalustolle kauniisti vanhenevan leiman.
Nahka on luonnon oma tuote, jolla on ominaisuuksia, joita hyvältä verhoilumateriaalilta vaaditaan.
Kuiturakenteensa vuoksi hyvä pintanahka hengittää ja siksi se ei hiosta. Nahalla verhoillussa tuolissa on miellyttävä istua pitkiäkin aikoja. Nahka säätelee lämpöä niin, että nahkaistuin tuntuu helteellä viileältä ja kylmällä lämpimältä. Nahka on sitkeä ja elastinen materiaali, joka pysyy ryhdissään. Nahka on pölyämätön materiaali ja se on helppo pitää puhtaana. Nahka on paloturvallinen materiaali. Se ei syty helposti eikä ylläpidä palamista. Nahkalaatuja on hyvin monenlaisia.

Mitä jäljet kertovat nahassa ?

Haluaisitko Sinä sohvan tai tuolin, joka on verhoiltu nahalla jollaista ei ole kenelläkään muulla, lähes samaan hintaan kuin sellaisen joita on tuhansittain samanlaisia?
Verhoilunahkojen viimeistelyssä on suuria eroavaisuuksia, runsaasti peitevärjätyistä kevyesti viimeisteltyyn, ja ainoastaan läpivärjättyyn puhtaaseen ja hengittävään aniliininahkaan. Myöskin viimeistelyaineilla on oma merkityksensä niin ympäristön kuin käyttäjänkin suhteen, tehdäänkö nahka liuotinpohjaisilla tai vesiliukoisilla viimeistelyaineilla. Kaiken alku on kuitenkin raakavuota.
Aniliini- ja semianiliininahat edustavat verhoilunahkoja aidoimmillaan, ovat miellyttävän pehmeitä ja tuovat nahan luonnollisen pintakuvion selkeänä ja kauniina esiin.
Useimpia luonnontuotteita on vaikea parannella. Ja vaikka se olisikin mahdollista, miksi me sen tekisimme?
Aito nahka on myös kaunis luonnontuote. Jokainen vuota kertoo tarinan kantajansa elämästä ja elinolosuhteista. Sohvassasi voit nähdä laitumella syntyneet jäljet: parantuneet arvet, naarmut, jurmut ja jopa hyönteisten jättämät jäljet. Luonto on antanut aidolle nahalle sen ominaisen värin, näön ja tunnun. Aniliininahassa on uskomaton "ihon" tuntu ja jokaisessa vuodassa on tallella sen ominaissävy, siinä ei ole värjäyspigmenttejä tai keinotekoisia pinnoitteita, jotka peittäisivät luonnon omat kauneuspilkut.
VILLA ON VERHOILUMATERIAALIEN AATELISTOA

Tuttu ja turvallinen vai moderni ja yllättävä? Sekä että! Tuttua on kulutuksen kesto, luontainen lian hylkivyys ja paloturvallisuus.

Täysvillaiset verhoilukankaat on valmistettu lähes poikkeuksetta korkealaatuisesta pitkäkuituisesta villasta joten villakangas ei ole välttämättä pistelevän tuntuinen, niin kuin joskus luullaan.

Luontainen kosteus vähentää paloalttiutta

Villaa voidaan hyvällä syyllä pitää paloturvallisena kuituna, sillä syttyäkseen se tarvitsee liki 600 oC lämpötilan. Villa ei ylläpidä palamista, koska se sytyttyäänkin sammuu nopeasti kuidun korkean kosteuspitoisuuden vuoksi. Palaakseen villa tarvitsee lähelleen toisen tulta ylläpitävän materiaalin, mutta tällöinkin se palaa hitaasti - hitaammin kuin esimerkiksi puuvilla, rayon tai akryyli. Palaessaan villa tuhkaantuu; se ei sula eikä tipu polttavia aineosia. Villan tuhkalla on hyvät eristämisominaisuudet, mikä vähentää palon leviämismahdollisuuksia.

Käytössä villakin kuluu, mutta miten ?

Villa vanhenee arvokkaasti, sanotaan. Villakuidulle ominaisesta korkeasta kosteuspitoisuudesta johtuen villakangas hylkii likaa eikä ime sitä itseensä kuten esimerkiksi kuivakuituisempi puuvilla. Tahrat poistuvat kuivapesuaineella tai vichyvedellä ja monesti harjaus ja tuuletus riittävät pienten tahrojen poistoon.

Pintakuluminen on hidasta ja tasaista, eikä hyvälaatuisesta villakankaasta saa kuluneenakaan "hiutuneen" ja ikävän näköistä, sillä villan väri on kuidun ytimeen asti tasaista ja pysyy sävyltään samanlaisena. Soisikin jälleen tulevan sen ajan, jolloin pidä ja heitä ajattelun jälkeen nousisi uudelleen arvoonsa ympäristöä ja kukkaroa säästävämpi "hanki harkiten ja vaihda harvoin" -mentaliteetti.

Tarvitsetko verhoilijaa?

Katso hyviä neuvoja ja vinkkejä aiheesta.
> Lue lisää

Jäsenyritykset

Etsi oman asuinalueesi verhoilijoita.
> Lue lisää