Asiakkaana

Tarvitsetko verhoilijaa?

Harkittaessa uusien kalusteiden hankintaa kotiin, työpaikalle tai julkisiin tiloihin on hyvä tietää, että vanhoista kalusteista tulee uudenveroisia verhoilijan käsittelemänä. Vaikka hinta joskus  muodostuisikin korkeammaksi kuin uuden, on muistettava kierrätyksen luontoa säästävät vaikutukset. Sitä paitsi uuden kankaan valinta vanhaan mööpeliin on huomattavasti hauskempaa ja haastavampaa kuin kokonaan uuden mööpelin ostaminen, sillä kankaan valinta vaikuttaa olennaisesti huonekalun imagoon. Verhoiluttamalla huonekalun itse valitsemallasi kankaalla saat uniikin kalusteen, jollaista ei ole kenelläkään muulla.

Kun otat yhteyttä verhoilijaan, kerro tarkkaan omat toiveesi työn suhteen. Jos kysymyksessä on esimerkiksi nojatuoli, kerro sen historiasta. Onko kyseessä vanha  tyylihuonekalu vai tehdasvalmisteinen nykykaluste? Onko tuolissa puuosia näkyvissä ja pitääkö niitä korjata tai uudistaa? Onko nappeja, nyörejä, tereitä tai tupsuja? Verhoilija esittelee sinulle mielellään myös kankaat/nahat ja auttaa vaatimuksiltaan sopivan kankaan valinnassa.

Ennen kaikkea, ota rohkeasti yhteyttä verhoilijaan  jäsenrekisteristä saamiesi yhteystietojen perusteella. Tarkan hinta–arvion työstä ja tarvikkeista voi yleensä antaa vain näkemällä työn kohteen joko asiakkaan luona tai verstaalla. Valokuva mööpelistä kertoo enemmän kuin pelkkä kuvailu.

Verhoilija laskee kangasmenekin ja antaa työn ja tarvikkeiden hinta– arvion. (muista pyytää hinta joka sisältää arvonlisäveron 23%.) Hän voi myös korjata mööpelin mittasuhteita ja pehmusteita asiakkaan vartalolle sopiviksi. Verhoilija tekee myös erilaisia tukia esim. vanhuksille ja vammaisille, vaikkapa autolla ajamisen helpottamiseksi.

Monissa liikkeissä tehdään myös puuosien korjausta ja pintakäsittelyä. Myös kuljetuspalvelu järjestyy usein verhoilijan kautta.

Useimmilla verhoomoilla on laajat kangasmallistot, joista verhoilijan asiantuntevalla opastuksella löytyy yksilölliset ja oikean tyyppiset päällysmateriaalit, niin venetyynyihin kuin tyylikalusteisiinkin. Päällisenhän täytyy värin lisäksi täyttää mm. kulutuksenkesto-, tyyli-, paloturvallisuus-  ja homehtumattomuusvaatimukset, kohteesta ja olosuhteista riippuen.


Miksi verhoillaan uuta vanhaa?

  • asiakas saa toivomustensa mukaisia, yksilöllisiä mittatilauskalusteita
  • vastataksemme ekologisen ajattelutavan mukaisiin kestävän kehityksen vaatimuksiin
  • rakkaudesta vanhoihin kalusteisiin, joihin usein liittyy korvaamatonta tunnearvoa ja muistoja

Yhdistyksen jäsenliikkeet tarjoavat asiakkailleen seuraavia palveluja:

  1. Perinteinen huonekaluverhoilu: puurunkoiset joustin- ja tyylihuonekalut perinteisin menetelmin
  2. Teollisuusverhoilu/julkitilaverhoilu: nykyaikaiset vaahtomuovikalusteet (ravintolat, teatterit, toimistot, laivat, lentokoneet, junat, bussit )
  3. Ajoneuvoverhoilu: (henkilöautot, taksit, bussit, junat ym.)
  4. Irtopäälliset
  5. Venetyynyt ja –kuomut
  6. Verhot

Useimmat verhoomot tekevät monen tyyppisiä verhoilutöitä, mutta eivät yleensä kaikkea. Verhoilija joka ei voi auttaa ongelmassasi, ohjaa sinut mielellään ammattitaitoiselle kollegalleen.

Tarvitsetko verhoilijaa?

Katso hyviä neuvoja ja vinkkejä aiheesta.
> Lue lisää

Jäsenyritykset

Etsi oman asuinalueesi verhoilijoita.
> Lue lisää